logo_subheader

Zeleni servis pruža konzultantske usluge za sustav upravljanja zaštitom okoliša još od 2009. godine. Conex trade d.o.o. dokazao je ispunjavanje svih zahtjeva norme te zahtjeva koje je tvrtka sama postavila koji se odnose na sustav upravljana zaštitom okoliša.

Sustav je uspostavljen još od 2012. godine te se uspješno primjenjuje i održava tako da je certifikacija prema zadnjem izdanju norme protekla u duhu odlične suradnje i u skladu sa očekivanjima Uprave te zaposlenika.

Certifikacijski audit obavila je tvrtka Bureau Veritas Croatia d.o.o.

Čestitamo svim dionicima i želimo im mnogo uspjeha u daljnjem radu.

Treća Regionalna konferencija o procjeni utjecaja na okoliš je održana u Vodicama, od 13. do 16. rujna 2017. pod pokroviteljstvom Predsjednice RH Kolinde Grabar Kitarović, Ministarstva zaštite okoliša i energetike, Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, Ministarstva regionalnog razvoja i EU fondova, Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta, Hrvatske agencije za okoliš i prirodu i Hrvatske gospodarske komore. Partner konferencije bio je UNECE (United Nations Economic Commission for Europe).

Konferencija se sastojala od pet sekcija:

 • Strateška procjena utjecaja na okoliš,
 • Procjena utjecaja na okoliš,
 • Zaštita prirode i održivo korištenje prirodnih resursa,
 • Sudjelovanje javnosti,
 • Zaštita okoliša i financiranje projekata

Kroz 111 prezentacija te sudjelovanje više od 300 sudionika iz 22 zemlje sudionici su imali priliku razmijeniti iskustva u područjima procjene utjecaja na okoliš, posebno je dragocjena komunikacija sa dionicima u postupcima procjene. Investitori, javnopravna tijela, ovlaštenici, institucije i svi ostali dionici sudjelovali su u prezentacijama, raspravama, okruglim stolovima u neposrednoj komunikaciji. Rezultat je bolje razumijevanje potreba i očekivanja svih zainteresiranih strana i dionika te uočavanje neminovnih potrebnih promjena kako u zakonodavstvu tako i u praksi.

Link: www.huszpo-konferencija.com

Naš kolega Marin Perčić dipl.ing.biol. i ekol.mora član je Specijalističke postrojbe Civilne zaštite Splitsko-dalmatinske županije za zaštitu i spašavanje iz vode.

Sudjelovao je u speleoronilačkoj vježbi koja je održana dana 13.05.2017. na Glavaševom vrelu, glavnom izvoru rijeke Cetine zajedno sa devet ronioca koji su uz pomoć „Arijadnine niti“ postavili znakove kretanja te potom istraživali podzemne vodene kanale izvora Cetine do maksimalne dubine od 95 m.

U ime Hrvatske udruge stručnjaka zaštite prirode i okoliša (HUSZPO) i s velikim zadovoljstvom pozivamo Vas na Treću regionalnu konferenciju o procjeni utjecaja na okoliš, koja će se održati u Vodicama od 13. do 16. rujna 2017. godine pod pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović te Ministarstva zaštite okoliša i energetike Republike Hrvatske.

Prijava na link: www.huszpo-konferencija.com/about

Naš klijent Ljekarne Splitsko-dalmatinske županije ishodio je svu potrebnu dokumentaciju za izgradnju Galensko-analitičkog laboratorija u Dugopolju. Izradili smo Elaborat zaštite okoliša uz zahtjev za ocjenu o potrebi procjene utjecaja na okoliš za predmetni zahvat na temelju kojega je Ministarstvo zaštite okoliša i prirode (sada energetike) izdalo Rješenje o prihvatljivosti zahvata za okoliš.

Kamen temeljac položio je premijer Andrej Plenković u prisutnosti Vladinih i županijskih dužnosnika te ravnatelja i djelatnika Ljekarne Splitsko-dalmatinske županije. Planirano je otvaranje 70 novih radnih mjesta te primjenom najsuvremenijih tehnologija izrada raznih ljekovitih pripravaka na bazi ljekovite Dalmacije.

Čestitamo i želimo puno uspjeha svima.

 

Izvor: http://vijesti.hrt.hr/375006/kamen-temeljac-za-novi-galenski-laboratorij-u-dugopolju

Stručno-poslovni skup s međunarodnim sudjelovanjem u organizaciji Hrvatske grupacije vodovoda i kanalizacija i kongresno turističke agencije Revelin održan je od 19. – 23.10.2016 u Hotel Park Plaza Histria u Puli.

Skup je službeno proglasio otvorenim gradonačelnik Pule gospodin Boris Miletić, a uvodni govor održao je i predsjednik Hrvatske grupacije vodovoda i kanalizacija gospodin Ivan Jukić.

Skupu su prisustvovali brojni stručnjaci iz područja vodoopskrbe, odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda. Predavanja, okrugli stolovi i rasprave održane su na aktualne teme poput nastavka izgradnje i rekonstrukcije postojećih sustava vodovoda i odvodnje, gubitci na vodovodnoj mreži, uvođenje novih tehnologija, gospodarenje muljem sa uređaja za pročišćavanje otpadnih voda.

U sklopu Skupa predstavili su se u izložbenom dijelu mnogi proizvođači opreme i programskih aplikacija za sustave vodovoda i odvodnje. Kao i svake godine organizator Skupa tvrtka Revelin d.o.o. organizirala je stručni posjet te smo ove godine posjetili Grad Poreč gdje je upriličeno izlaganje o završnoj fazi izgradnje vodnokomunalne infrastrukturure u Poreču te Istarski vodovod odnosno akumulacijsko jezero Butoniga.

Dana 13.01.2016. u Autokući Vrdoljak d.o.o. iz Splita potvrđena je uspješnost primjene i održavanja Sustava upravljanja kvalitetom prema normi ISO 9001:2008 i pravo korištenja certifikata od strane certifikacijske tvrtke Bureau Veritas Croatia d.o.o.

Autokuća Vrdoljak d.o.o. osigurava klijentima mogućnost kupnje rabljenih Mercedes-Benz  i Smart vozila i originalnih dijelova te servisiranje i održavanje istih.

Ugodan ambijent, brza usluga i zadovoljni klijenti temeljni su ciljevi tvrtke koja je prepoznata kao pouzdan i kvalitetan partner na tržištu Mercedes-Benz i Smart vozila.

Zeleni servis d.o.o. pruža konzultantske usluge Autokući Vrdoljak  iz područja zaštite okoliša i primjene sustava upravljanja kvalitetom već 7 godina. Veliko nam je zadovoljstvo surađivati sa tvrtkom koja, osim što ispunjava visoke Mercedes standarde i standarde ISO 9001 uz to i svake godine postavlja i realizira sve veće osobne i poslovne ciljeve.

Zeleni servis je sudjelovao na 12. Hrvatskom biološkom kongresu, koje se održao od 18. do 23. rujna 2015 godine u Sv. Martinu na Muri. Sv. Martin na Muri smješten je u najsjevernoj Hrvatskoj županiji, u prekrasnom Međimurju. Svake treće godine, već više od trideset godina ovaj tradicionalni i jedinstveni kongres u Hrvatskoj, okuplja veliki broj biologa iz Hrvatske i inozenstva te brojne znanstvenike iz različitih područja bioloških znanosti.

Sudionici su ove godine svoje rezultate istraživanja predstavljali kroz posterska i usmena priopćenja i to u okviru osam tematskih sekcija koje su bile koncipirane tako da na najbolji način okupe sudionike u interesne skupine: Evolucija, Genetika, sistematika, stanična i molekularna biologija, biogeografija, filogenija, Mikrobiologija, Biologija kopnenih voda i kopna, Biologija mora, Toksikologija sa ekotoksikologijom, Konzervacijska biologija, zaštita prirode i okoliša, biologija čovjeka, imunobiologija i Komparativna fiziologija.

U sklopu kongresa održala su se i 4 simpozija:

 • 2. Simpozij edukacije biologije;
 • 6. Simpozij Hrvatskoj društva za biljnu biologiju
 • 3. Simpozij Hrvatskog entomološkog društva
 • 1. Balkanski herpetološki simpozij u suorganizaciji Hrvatskoh herpetološkog društva

Zeleni servis je na 12. Hrvatskom biološkom kongresu sudjelovao sa dva postera:

 • Anchorages in the Mezuporat bay (the island of Biševo) – how to preserve the ecological network Natura 2000?
 • Solar park Kosore – environmental impact and Natura 2000 network

Posteri su napravljeni iz glavnih interesa tvrtke te su bili smješteni u tematsku sekciju; zaštita prirode i okoliša. Prezentaciju postera obavio je Mihael Drakšić mag.oecol.

Zeleni servis sudjelovao je na II. Regionalnoj konferenciji o procjeni utjecaja na okoliš koja se održala od 16. do 20. rujna 2015. godine u Novom Vinodolskom. Konferencija o procjeni utjecaja na okoliš održava se u organizaciji Hrvatske udruge stručnjaka zaštite prirode i okoliša (HUSZPO) svako dvije godine. Riječ dobrodošlice održali su Nenad Strizrep pomoćnik ministra zaštite okoliša i prirode, Petar Mamula dožupan Primorsko-goranske županije, Tomislav Klarić gradonačelnik Grada Bakra i izaslanik Predsjednice Kolinde Grabar Kitarović i Marta Brkić predsjednica upravnog odbora HUSZPO.
Sudjelovalo je 300 sudionika iz 17 zemalja. Prezentirano je više od 100 znanstvenih radova u tri sekcije: Strateška procjena utjecaja na okoliš/Procjena utjecaja na okoliš, Zaštita prirode i održivo korištenje prirodnih resursa i Zaštita okoliša i financiranje projekata.

Održana su dva okrugla stola u sekcijama Zaštita okoliša i financiranje projekata te Zaštita okoliša i održivo korištenje prirodnih resursa.

Sudjelovanje na konferenciji od iznimnog je značaja za sve osobe i tvrtke koje se bave stručnim poslovima zaštite okoliša zbog razmjene znanja te praćenja trendova i sve modernijih alata kako bi sami radovi bili što kvalitetniji. Zbog sudjelovanja stručnjaka iz 17 zemalja sama konferencija iz regionalne polako prerasta u Europsku konferenciju o procjeni utjecaja na okoliš. Zeleni servis aktivno je sudjelovao prezentirajući dva znanstvena rada.

dr.sc. Natalija Pavlus mag.biol. prezentirala je znanstveni rad na temu: „Sidrište u uvali Mezuporat otok Biševo – kako sačuvati ekološku mrežu“.

Marin Perčić dipl.ing.biol. i ekol.mora prezentirao je znanstveni rad na temu: „Solarni park Kosore – utjecaj na okoliš i ekološku mrežu“.

 • 1
 • 2