Zeleni servis sudjelovao je na II. Regionalnoj konferenciji o procjeni utjecaja na okoliš koja se održala od 16. do 20. rujna 2015. godine u Novom Vinodolskom. Konferencija o procjeni utjecaja na okoliš održava se u organizaciji Hrvatske udruge stručnjaka zaštite prirode i okoliša (HUSZPO) svako dvije godine. Riječ dobrodošlice održali su Nenad Strizrep pomoćnik ministra zaštite okoliša i prirode, Petar Mamula dožupan Primorsko-goranske županije, Tomislav Klarić gradonačelnik Grada Bakra i izaslanik Predsjednice Kolinde Grabar Kitarović i Marta Brkić predsjednica upravnog odbora HUSZPO.
Sudjelovalo je 300 sudionika iz 17 zemalja. Prezentirano je više od 100 znanstvenih radova u tri sekcije: Strateška procjena utjecaja na okoliš/Procjena utjecaja na okoliš, Zaštita prirode i održivo korištenje prirodnih resursa i Zaštita okoliša i financiranje projekata.

Održana su dva okrugla stola u sekcijama Zaštita okoliša i financiranje projekata te Zaštita okoliša i održivo korištenje prirodnih resursa.

Sudjelovanje na konferenciji od iznimnog je značaja za sve osobe i tvrtke koje se bave stručnim poslovima zaštite okoliša zbog razmjene znanja te praćenja trendova i sve modernijih alata kako bi sami radovi bili što kvalitetniji. Zbog sudjelovanja stručnjaka iz 17 zemalja sama konferencija iz regionalne polako prerasta u Europsku konferenciju o procjeni utjecaja na okoliš. Zeleni servis aktivno je sudjelovao prezentirajući dva znanstvena rada.

dr.sc. Natalija Pavlus mag.biol. prezentirala je znanstveni rad na temu: „Sidrište u uvali Mezuporat otok Biševo – kako sačuvati ekološku mrežu“.

Marin Perčić dipl.ing.biol. i ekol.mora prezentirao je znanstveni rad na temu: „Solarni park Kosore – utjecaj na okoliš i ekološku mrežu“.