Stručno-poslovni skup s međunarodnim sudjelovanjem u organizaciji Hrvatske grupacije vodovoda i kanalizacija i kongresno turističke agencije Revelin održan je od 19. – 23.10.2016 u Hotel Park Plaza Histria u Puli.

Skup je službeno proglasio otvorenim gradonačelnik Pule gospodin Boris Miletić, a uvodni govor održao je i predsjednik Hrvatske grupacije vodovoda i kanalizacija gospodin Ivan Jukić.

Skupu su prisustvovali brojni stručnjaci iz područja vodoopskrbe, odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda. Predavanja, okrugli stolovi i rasprave održane su na aktualne teme poput nastavka izgradnje i rekonstrukcije postojećih sustava vodovoda i odvodnje, gubitci na vodovodnoj mreži, uvođenje novih tehnologija, gospodarenje muljem sa uređaja za pročišćavanje otpadnih voda.

U sklopu Skupa predstavili su se u izložbenom dijelu mnogi proizvođači opreme i programskih aplikacija za sustave vodovoda i odvodnje. Kao i svake godine organizator Skupa tvrtka Revelin d.o.o. organizirala je stručni posjet te smo ove godine posjetili Grad Poreč gdje je upriličeno izlaganje o završnoj fazi izgradnje vodnokomunalne infrastrukturure u Poreču te Istarski vodovod odnosno akumulacijsko jezero Butoniga.